ПО-ЗДРАВИ ДНЕС - Онлайн списанието за здравословен живот


ТОП 10

Още статии общо: 42

Кои са най-добрите начини за почивка и релакс?

Кои са най-добрите начини за почивка и релакс?

Кои са най-добрите начини да си почиваме и се отърсваме от стреса и насъбраното напрежение? Глобално проучване сред 18 000 души в 134 страни в света дава отговор на този въпрос. Изследователският проект The Rest Test е проведен от Durham University в сътрудничество с BBC радио. Експертите отбелязват, че много хора погрешно свързват релаксиращите дейности с мързел. В действителност това проучване показва, че откъсването от хаоса на ежедневните дейности носи ползи за благополучието както в краткосрочен, така и в дългосрочен план. Вижте топ 10 на активностите с най-голям успокояващ и релаксиращ ефект:

8 причини за загуба на теглото алармират за заболяване

8 причини за загуба на теглото алармират за заболяване

Постоянно говорим за причините, които ни карат да пълнеем. Но има хора, които това въобще не ги засяга. Напротив. Въпреки обилното хранене, те губят от теглото си. И това основателно ги тревожи. Какви могат да са причините? 1.Загубата на тегло предизвикват някои заболявания на стомашно-чревния тракт. В „списъка на заподозрените“ са ентероколит, атрофичен гастрит и целиакия (глутенова непоносимост). Тези заболявания водят до атрофия на стомашната и чревна лигавици, в резултат на което се нарушава усвояването на хранителни вещества. И това води до загуба на килограми.

Най-добрите подправки за отслабване

Най-добрите подправки за отслабване

Подправките имат дълга история на използване за медицински цели наравно с лекарствените растения, така че не си струва да се отказваме от тяхната помощ дори и в наши дни. Особено в случаите, когато се опитваме да отслабнем! Ето кои от тях могат да помогнат за редуциране на теглото ви.

Чарли Шийн и другите знаменитости с диагноза ХИВ/СПИН

Чарли Шийн и другите знаменитости с диагноза ХИВ/СПИН

Новинарските емисии продължават да раздуват за признанието Чарли Шийн, че е носител на ХИВ инфекция. Защо холивудският актьор се оказа в толкова незавидно положение и при кои други знаменитости беше диагностицирано опасното заболяване?

5 продукта пазят от рак на гърдата

5 продукта пазят от рак на гърдата

Розовото е официалният цвят на пациентите с рак на млечната жлеза. Докато продуктите, препоръчвани за профилактика от рак на гърдата са разноцветни – от зелен, през бял, червен, жълт и кафяв… Кои са тези храни?

Десетте принципа за здравословен живот на Мерилу Хенър

Десетте принципа за здравословен живот на Мерилу Хенър

Тя е гурото на жените в Америка. Актриса, певица, майка. Но преди всичко жена, която е намерила своята формула за съхраняване на духа и здравето. И с радост я споделя с всички, които искат да изглеждат и да се чувстват като нея. Предлагаме и на вас десетте принципа на здравословен живот, благодарение на които Мерилу Хенър и на 60 изглежда все още млада и безкрайно жизнена.

Десет крачки до успешния отпуск

Десет крачки до успешния отпуск

Времето за летните отпуски настъпва. Готови ли сте за пълноценна почивка? Какво значи да си добре подготвен за нея и да успееш да я преживееш по най-успешния начин? Умението да почиваме успешно не се появява от само себе си. За да разпусне истински, съвременният човек се нуждае от усилия и от тренировки, твърдят експертите.

Най-скучни са речите на политиците. Кои са останалите 10?

Най-скучни са речите на политиците. Кои са останалите 10?

Анкета сред хиляди британци дала възможност да се състави списък на нещата, които предизвикват раздразнение и скука. На първо място в списъка са речите на политиците. На второ място в топ 10 е очакването, следвано от опашката в пощата, задръстванията по пътищата, телешоповете, опашката в приемната на шефа, бавният wi-fi, бавната доставка, закъснението на влака, телевизионната реклама. Като най-скучни сред звездите били посочени Гуинет Полтроу, Боно и Кени Уест. А за най-скучен филм – „50 нюанса сиво“.

Топ 10 източници на фолиева киселина

Топ 10 източници на фолиева киселина

Фолиевата киселина е необходима на всички, но най-вече на бременните жени, тъй като играе огромна роля за развитието на плода. Диетата, богата на фолиева киселина, може още да предотврати анемията, болестта на Алцхаймер, няколко форми на рака и вродени пороци. Необходимият обем фолиева киселина за организма може да получите не само чрез витаминни добавки, но и от много натурални продукти. Обърнете внимание и наблегнете на тях.

Храни заменят лекарствата

Храни заменят лекарствата

Имунитетът отслабва със зимата, а на пролет организмът ни става все по-изтощен и податлив към сезонни заболявания. Трябва ли да купуваме витамини от аптеката, за да го подсилим? Не би било необходимо, ако познавате добре и ползвате необходимите храни. Кои са те?