ПО-ЗДРАВИ ДНЕС - Онлайн списанието за здравословен живот


Консултанти

Начало Консултанти A+ A-

Д-р Самер Шокър

Дерматология и венерологияД-р Самер Шокър

Д-р Самер Шокър е горещ поддръжник на холистичния подход в антиейджинг терапията. Спрециализира „Дерматология и Венерология“ към Аджибадем Ситиклиник Болница Токуда от 2017 година, а в момент аконсултира и в Amber Beauty Club. Професионалната му биография включва редица успешно завършени обучения за работа с хиалуронови филъри, мускулни релаксаанти, плазмолифтинг, химични пилинги, криолиполиза, микронидлинг RF, мезолифт, мезотерапия. Сертифициран е за работа с Alma Lasers, Erbium, IPL, HIFU лифтинг.

Още консултанти

Д-р Мартин Генов

Д-р Мартин Генов

пластично-възстановителна и естетична хирургия

Д-р Мартин Генов е специалист по пластично-възстановителна и естетична хирургия. Член на Българската асоциация по пластична, реконструктивна и естетична хирургия (БАПРЕХ). Завършил е медицина и здравен мениджмънт към Медицински университет – София, специализирал е в Англия, Швеция и Италия при светила в професията.

Доц. Красимира Христова

Доц. Красимира Христова

кардиолог

Доц. Красимира Христова е кардиолог с над 25-годишна клинична практика, медицински директор на Медицински център по сърдечносъдови заболявания, председател на Българската асоциация по сърдечносъдова образна диагностика, инициатор на конгреса Дни на ехокардиографията-София, организатор на Световния конгрес по ехокардиография 2023.

Д-р Диляна Василева

Д-р Диляна Василева

нуклеарна медицина

Д-р Диляна Василева има над 26г. опит в областта на нуклеарната медицина. Завършва медицина през 1994г. в МУ София. Придобива специалност по нуклеарна медицина през 2000г. Започва практиката си през 1995г. в Отделение по радиоизотопна диагностика към Клиника по онкология в УМБАЛ „Царица Йоанна“ и като асистент по нуклеарна медицина в МУ София. От 2006г. е началник на Отделението по нуклеарна медицина в МБАЛНП „Свети Наум“, а от 2013г. работи в Отделение по нуклеарна медицина в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“. През тези години се занимава с преподавателска дейност на български и чуждестранни студенти към МУ- София.

Д-р Максим Таджер

Д-р Максим Таджер

хирург

Д-р Максим Таджер е хирург и онкохирург в Национална многопрофилна транспортната болница „Цар Борис III“ в София. Завършва медицина в МУ в София със специалност хирургия. Започва като лекар в ІІІ Хирургична клиника на „Пирогов” – едно от „най-горещите“ места за начинаещ хирург. Има специализации в Германия. В Хановер изкарва курсове по лапароскопска хирургия, по напреднала лапароскопска хирургия - онкохирургия на стомах и колон, всички видове хернии, бариатраична хирургия, спешна хирургия.

Д-р Теа Александрова

Д-р Теа Александрова

Педиатър

Д-р Теа Александрова завършва медицина с отличие през 2018 г. По време на следването си посещава множество международни стажове, сред които стаж в спешно детско отделение във Франция, ендокринология в Белгия и анестезиология и реанимация в Япония. Работи като медицинска сестра в отделение по детска нефрология в СБАЛДБ „проф. Иван Митев“.

Д-р Иван Георгиев

Д-р Иван Георгиев

Лъчетерапевт

Д-р Иван Георгиев е началник на Отделението по лъчелечение и радиохирургия към УМБАЛ „Софиямед“. Има над 25г. опит като специалист лъчетерапевт. Завършва медицина през 1996г. в Медицински университет в София. Придобива специалност по лъчелечение през 2002г. Започва практиката си от 1997г. в Клиники по лъчелечение в Национален онкологичен център - УСБАЛ по онкология ЕАД София,болница„Токуда“, Аджибадем Сити Клиник. От април 2023г. е началник на Отделението по лъчетерапия и радиохирургия в УМБАЛ „Софиямед“. 

Д-р Кирил Стефанов

Д-р Кирил Стефанов

дерматолог

Д-р Кирил Стефанов завършва „Медицински университет София“ – лекар-магистър в началото на 2022 г, а от 2021 е част и от екипа на Дерматологична клиника Д-р ДЕНЧЕВА. Той е един от младите специалисти в клиниката с ангажимент и фокус както към лазерните и апаратни процедури, така и към дерматохирургията.

Д-р Ванеса Коларова

Д-р Ванеса Коларова

дерматолог

Д-р Ванеса Коларова е част от екипа на Дерматологична клиника REVERSE от 2020 година, а от месец май 2021 г. специализира „Дерматология и венерология“ в „Аджибадем Сити Клиник – УМБАЛ Токуда“. Завършила е медицина в МУ „Проф. д-р Параскев Стоянов” във Варна. Тя е млад и обещаващ специалист, чиито професионални интереси са в перфектна симбиоза между естетичната и клинична дерматология. Доверявайки се на нейния балансиран подход, всеки пациент може да разчита на рационалната й преценка и професионални умения в осъществяването на своя персонализиран годишен план в дерматологична клиника REVERSE, казва за нея д-р Денчева.

Димитър Костуранов

Димитър Костуранов

физиотерапевт

Димитър Костуранов завършва Медицински университет- София, със специалност „Mедицинска рехабилитация и Ерготерапия (Физиотерапия)“ през 2013 г., а през 2018 г. придобива степен Магистър по „Обществено Здраве и Здравен Мениджмънт“. Интересите му са насочени към естетичната дерматология - минимално инвазивни процедури за лице и тяло, мезотерапия и химически пилинги.

Д-р Росица Денчева

Д-р Росица Денчева

дерматолог

Д-р Росица Денчева е собственик на Дерматологична клиника Ривърс. Завършва медицина през 1996 г. в Медицински Университет - София. Има призната специалност по „Дерматология и венерология” от 2001 г. и защитена дисертация на тема „Сифилис и бременност” през 2002 г. Професионални й интереси са насочени към естетичната дерматология – коригиране на белези на стареене чрез инжектиране на ботулинов токсин, временни попълващи средства (хиалуронова киселина, PLLA, CaHA, PoCA), изграждане на лицеви обеми, мезотерапия, плазмотерапия, прилагане на лазери за естетични и цели.