Розовото е официалният цвят на пациентите с рак на млечната жлеза. Докато продуктите, препоръчвани за профилактика от рак на гърдата са разноцветни – от зелен, през бял, червен, жълт и кафяв… Кои са тези храни?

Броколи. Изследване на американски учени от Мичиганския университет показало, че растителните стерини, съдържащи се в броколите съкращават риска от развитие на рак на млечната жлеза.

Кафе. Кафеманите са също добре защитени от рак на млечната жлеза. Редица изследвания показват, че „кафейните“ антиоксиданти защитават здравите клетки от израждане в злокачествени.

Магданоз. Тази популярна подправка е с високо съдържание на витамин С и апигенин – ценен фитонутриент, който помагат на магданоза по специален начин да ни защитава от развитие на тумори, са изводите на учени от университета в Мисури.

Орехи. Изследване на експерти от Американския институт по изследване на рака показало, че употребата на орехи намалява риска от рак на млечната жлеза и забавя растежа на раковите клетки. Смята се, че този факт се определя от високото съдържание на омега 6 полиненаситени мастни киселини в ядките.

Нар. Този кисело-тръпчив плод може да спре дори начинаещия ръст на ракови клетки и да унищожи съществуващите ракови клетки, сочат резултати от изследване на експерти от Калифорнийския университет.

 

магданоз

магданоз

Розовото е официалният цвят на пациентите с рак на млечната жлеза. Докато продуктите, препоръчвани за профилактика от рак на гърдата са разноцветни – от зелен, през бял, червен, жълт и кафяв… Кои са тези храни? Броколи. Изследване на американски учени от Мичиганския университет показало, че растителните стерини, съдържащи се в броколите съкращават риска от развитие на рак на млечната жлеза. Кафе. Кафеманите са също добре защитени от рак на млечната жлеза. Редица изследвания показват, че „кафейните“ антиоксиданти защитават здравите клетки от израждане в злокачествени. Магданоз. Тази популярна подправка е с високо съдържание на витамин С и апигенин – ценен фитонутриент, който помагат на магданоза по специален начин да ни защитава от развитие на тумори, са изводите на учени от университета в Мисури. Орехи. Изследване на експерти от Американския институт по изследване на рака показало, че употребата на орехи намалява риска от рак на млечната жлеза и забавя растежа на раковите клетки. Смята се, че този факт се определя от високото съдържание на омега 6 полиненаситени мастни киселини в ядките. Нар. Този кисело-тръпчив плод може да спре дори начинаещия ръст на ракови клетки и да унищожи съществуващите ракови клетки, сочат резултати от изследване на експерти от Калифорнийския университет.