Подправките имат дълга история на използване за медицински цели наравно с лекарствените растения, така че не си струва да се отказваме от тяхната помощ дори и в наши дни. Особено в случаите, когато се опитваме да отслабнем!

Ето кои от тях могат да помогнат за редуциране на теглото ви.

Канела. Тази ароматна сладникава подправка може да помогне за увеличаване на метаболизма, както и да прояви впечатляващи свойства, помагащи в регулиране нивото на кръвната захар. Това я прави идеална подправка за диабетиците и тези, които са застрашени от болестта.

Канелата, както бе доказано научно, е способна значително да понижи нивото на кръвната захар и на лошия холестерол, както и да нормализира нивото на общия холестерол при хората с диабет тип 2. Освен това канелата увеличава метаболизма на глюкозата с 20 пъти!

Кимион. Семената на кимиона са много полезни за храносмилането, което влияе положително на процесите на слабеене. Кимионът помага също за подобряване контрола върху гликемията при хора с диабет тип 2.

Куркума. Тази подправка съдържа знаменитото съединение куркумин. Това е една от най-добре изучените активни съставки на куркумата, която намалява образуването на мастни тъкани и, следователно, помага за понижаване съдържанието на мазнини и поддържането на здравословно тегло.

Джинджифил. Той притежава противовъзпалителни свойства и помага за „облекчаването“ на стомашно-чревния тракт. Изследванията показват още, че джинджифилът може да действа темрогенно, което ускорява обмяната на веществата. Освен това джинджифилът потиска апетита, което също е важно за контролиране на теглото.

 

подправки

подправки