ПО-ЗДРАВИ ДНЕС - Онлайн списанието за здравословен живот


Здравни заведения

Начало Здравни заведения A+ A-

Дерматологична клиника РИВЪРСДерматологична клиника РИВЪРС

Дерматологична клиника РИВЪРС предлага услуги в областта на клиничната дерматология и естетичната медицина, насочени към неоперативно подмладяване на лице и тяло. Стремежът на специалистите в клиниката е чрез въвеждането на последните постижения на съвременната медицина да предоставят качествени и максимално ефективни медицински услуги на световно ниво, осъществявани в комфортна и конфиденциална среда. Клиниката е създадена от д-р Росица Денчева, дерматолог с 25-годишен опит в областта на клиничната и естетична дерматология. Основавайки се на опита си като специалист, тя е разработила своя уникален подход, който може да бъде описан като минималистичен, постигащ максимално естествени и естетични резултати и безспорно безопасен.

Още здравни заведения общо: 21

Стоматологично студио Венелинов

Стоматологично студио Венелинов

Стоматологично студио Венелинов е водеща клиника в България в областта на естетичната стоматология и ендодонтията. Предлага лечение, което да възстанови оралното здраве на пациента и да повиши самочувствието му чрез красотата на здравата усмивка. Студиото предлага широка гама процедури с изключително качество в името на безукорния краен резултат. Разполага с модерно оборудване и работи в атмосфера на доверие и комфорт. В студиото предлагат експресно възстановяване с дигитална CAD/CAM технология: решения с фасети, коронки, онлеи и овърлеи от порцелан и композит в едно посещение, подреждане на зъби, импланти и естетика на лицето.

Национална многопрофилна транспортна болница „Цар Борис ІІІ”

Национална многопрофилна транспортна болница „Цар Борис ІІІ”

Транспортна болница в София е едно от най-старите ведомствени здравни заведения в България. Съобразно спецификата на заболяванията на контингента, който обслужва – пилоти, моряци, шофьори, локомотивни машинисти, тук по традиция работят едни от най-добрите специалисти в областите: очни и УНГ лекари, невролози, хирурзи, кожни лекари, травматолози, ревматолози. Наричат я бутикова болница – отчасти защото на неголяма територия работят елитни специалисти, отчасти и за това, че тук тук персоналът – от санитарите до професорите са способни с отношението си да накарат всеки пациент да се почувства комфортно и специален.

УСБАЛО „Проф. Б. Бойчев” ЕАД

УСБАЛО „Проф. Б. Бойчев” ЕАД

Университетска специализирана болница за активно лечение по ортопедия “Проф. Б.Бойчев” – ЕАД е уникално за страната лечебно заведение. Създадена през далечната 1974 г., до днес тя е единственото лечебно заведение специализирано за профилактика, диагностика и лечение на болестите на опорно-двигателния апарат. Ортопедичната болница в столичния квартал Горна баня е емблематично място не само за софиянци. От десетилетия тук идват за диагностика и лечение пациенти от цялата страна. В болницата работят едни от най-добрите специалисти по ортопедия и травматология. Те предават професионалните си умения на студентите, тъй като здравното заведение е със статут Университетска болница. Болницата разполага със стационар, операционен блок, диагностично-консултативен блок и административно-техническа част и Медицински център „Ортомед“, разположена на площ от 8640 кв.м.

Он Клиник

Он Клиник

ОН КЛИНИК е международна верига от клиники с над 140 филиала по цял свят. През 30-годишната практика различните филиали са обслужили над 2 милиона пациенти, а броят им продължава да расте. Клиниката е специализирана в четири направления: - Гарантирано възстановяване на потентността. - Безболезнено и безоперационно премахване на хемороиди. - Уникално лечение на псориазис с натурални продукти и без хормони; - Лечение на трудно зарастващи рани.

Медико-диагностична лаборатория „Бодимед“

Медико-диагностична лаборатория „Бодимед“

Медико-диагностична лаборатория „Бодимед“ – първата частна хормонална лаборатория, е основана през 1991 г. През годините се утвърди като лаборатория, в която вярват и лекари, и пациенти. С колектив от близо 200  професионалисти на най-високо ниво лабораторията е в състояние да посрещне нуждите на пациентите, като създава отлични условия на обслужване. През 1999 г. „Бодимед“ е първата лаборатория в България, която започва съвместна дейност с лабораторията на д-р Limbach в Германия. Това дава възможност на пациентите да правят редки изследвания, които не се предлагат никъде другаде в страната. МДЛ „Бодимед“ има богат опит в международни проекти, конгреси и клинични проучвания. От тях екипът черпи идеи и опит за непрекъснато развитие и оптимизация. „Бодимед“ е призната в цялата страна. Резултатите от изслудванията са валидни и в чужбина.

Български Кардиологичен Институт

Български Кардиологичен Институт

Българският кардиологичен институт (БКИ) е организация от специализирани здравни заведения, която още със създаването си завоюва стабилен авторитет. Каузата на нейните специалисти да подобряват достъпа на населението до качествено европейско здравеопазване се осъществява не само благодарение на високотехнологичната апаратура и перфектните условия, а и чрез високото ниво на медицинско обслужване и вниманието към всеки един пациент. Първите публикувани здравни резултати още през 2009 г. показват, че смъртността от остър коронарен синдром в Северозападна България през 2008 г. е намалена от 13,09% до 9,25%, а вътреболничната смъртност – до 2,99%. Година по-късно подобни резултати са постигнати и в другите региони, където БКИ открива специализирани кардиологични клиники.

В ДКЦ „Св.Врач и св. св. Козма и Дамян“ прилагат медицина от бъдещето

В ДКЦ „Св.Врач и св. св. Козма и Дамян“ прилагат медицина от бъдещето

Две са преимуществата на ДКЦ „Св.Врач и св. св. Козма и Дамян“ - намира се в престижния квартал „Иван Вазов“, близо до големи болнични комплекси, като Медицински академия и Военномедицинска академия УМБАЛ Иван Рилски, УБ Лозенец. В МЦ се развива част от Холистичната медицина, изцяло под наблюдението на медицински специалисти и експерти. От тази есен тук се прилага и СКЕНАР терапия, смятана за медицина на бъдещето.

Уникален метод за лечение в МЦ „Интегративна медицина“ дава втори шанс на стотици онкоболни

Уникален метод за лечение в МЦ „Интегративна медицина“ дава втори шанс на стотици онкоболни

Второ десетилетие след първото прилагане на Инсулин потенцирана терапия (Insulin Potential Therapy (IPT) в практиката на МЦ за интегративна медицина, тя се наложи като водещ метод при лечението на напреднали метастатични тумори. Получените от екипа резултати демонстрират възможност за преустановяване на туморното развитие и подобряване на качеството на живот след лечението в около 80% от лекуваните. Медицински център „Интегративна медицина“ е създаден в София през 2006 г. и е първата и единствена за момента в България клиника, насочена към лечението на хронични и онкологични заболявания с методите на интегративната онкология. Нашата мисия е да съчетаем методите на традиционните и алтернативните медицински терапии с цел повишаване на ефективността на лечението и профилактиката на хронични и онкологични заболявания, обяснява медицинският директор д-р Христо Дамянов. Осигуряването на високо качество на живот, както и максималното му продължаване са точно толкова съществена цел, колкото и същинското лечение.

Добре подредените зъби са визитка към външния свят, казват в Дентално студио ND

Добре подредените зъби са визитка към външния свят, казват в Дентално студио ND

Всички пациенти, които идват в Дентално студио ND, си тръгват заредени за нов живот. Дава им го екипът на д-р Галина Настева-Димова, един от водещите специалисти в ортодонтията у нас. Д-р Димова е от щастливките, защото е потомствен медик. Дъщеря е на едно от най-големите имена в ортодонтията в България – д-р Петър Настев, дългогодишен преподавател в Стоматологичния факултет на Медицинския университет в София. Но да застанеш рамо до рамо с корифеи в професията се иска нещо много повече от кураж. И д-р Настева-Димова го доказва с многобройните специализации в чужбина и с уважението на световни авторитети в науката и практиката ортодонтия, което е спечелила. Преподавател в Стоматологичния факултет в София, член на Европейската и на Световната Ортодонтска асоциация, и на Американската Ортодонтска Асоциация – това е само част от визитката на д-р Настева-Димова.

Българският Кардиологичен Институт наложи нови стандарти, подобри достъпността до високоспециализирано лечение и грижа за пациентите в България

Българският Кардиологичен Институт наложи нови стандарти, подобри достъпността до високоспециализирано лечение и грижа за пациентите в България

Българският кардиологичен институт (БКИ) е организация от специализирани здравни заведения, която още със създаването си завоюва стабилен авторитет. Каузата на нейните специалисти да подобряват достъпа на населението до качествено европейско здравеопазване се осъществява не само благодарение на високотехнологичната апаратура и перфектните условия, а и чрез високото ниво на медицинско обслужване и вниманието към всеки един пациент. Първите публикувани здравни резултати още през 2009 г. показват, че смъртността от остър коронарен синдром в Северозападна България през 2008 г. е намалена от 13,09% до 9,25%, а вътреболничната смъртност – до 2,99%. Година по-късно подобни резултати са постигнати и в другите региони, където БКИ открива специализирани кардиологични клиники. Най-добрата атестация за едно здравно заведение са благодарствените отзиви на неговите пациенти. Към УМБАЛ „Сърце и Мозък“ в Плевен те са впечатляващо много – свидетелстват за безграничната всеотдайност на медицинските специалисти и персонал.