отпадналост

отпадналост

Обща слабост Неотдавнашни изследвания показали, че съдържанието на захар в меда е по-скоро полезно за поддържане на силите, отколкото вредно. При възрастните хора, които ядат мед с канела в равни пропорции, се подобряват концентрацията на вниманието и подвижността. Ръководителят на изследването д-р Милтън казва, че всекидневният прием на супена лъжица мед с канела, разредени в чаша вода сутрин на гладно и после в ранния следобед, повишават жизнените функции на организма за няколко дни напред!

 

сърце

сърце

Сърдечни заболявания Закусвайте с филия хляб, намазана с мед и поръсена с канела. Това смъква нивото на холестерола в кръвоносните съдове и спасява от инфаркт, съветват учените. Дори и тези, които вече са прекарали инфаркт, могат да намалят риска от неговото повтаряне. Редовната употреба на мед с канела укрепва и сърдечния мускул.

 

артрит

артрит

Артрит Страдащите от артрит могат всекидневно- сутрин и вечер, да вземат по 1 чаша топла вода с 2 супени лъжици мед и 1 малка чаена лъжичка канела. Редовното пиене ще излекува дори хроничен артрит, уверяват фитотерапевти. Неотдавнашни изследвания доказали, че когато лекарите предпишат на пациента си смес от 2 супени лъжици мед и ½ чаена лъжичка канела преди закуска, само след седмица при 73 от 200 болни болката преминала напълно. А в продължение на месечна консумация повечето от тези, които не можели да се движат заради артрита, вече ходели без да усещат болка.

 

холестерол

холестерол

Холестерол Две супени лъжици мед и 3 чаени лъжички канела, разбъркани в 2 чаши топла вода намаляват лошият холестерол в кръвта с 10% само за два часа! Както и при страдащите от артрит, приемът на сместа 3 пъти дневно води до нормализиране на холестерола дори и при хронично болните! Хората, които ежедневно приемат с храната си мед в чист вид, също по-рядко се оплакват от повишен холестерол.

 

имунитет

имунитет

Слаб имунитет Всекидневната употреба на мед и канела укрепва защитните функции на организма и пази от бактерии и вируси. Учените открили, че медът съдържа множество различни витамини и желязо. Те помагат на меда да усилва способността на белите кръвни телца да се сражават с бактериалните и вирусни заболявания.

 

косопад

косопад

Косопад При косопад или оплешивяване мажете корените на косата със смес от затоплен зехтин, 1 супена лъжичка мед и 1 чаена лъжичка канела. След 15 минути измийте косата с хладка вода. Само 5 минути са достатъчни, за да бъде забелязан положителният ефект.

 

язва

язва

Язва на стомаха и газове Мед с канела смъква болката в стомаха и лекува язвата. Изследвания в Индия и Япония показали, че медът с канела намалява подутия корем и спасява от газове.

 

лош дъх

лош дъх

Лош дъх Първата работа на латноамериканците е рано сутрин да жабуркат гърлото си с горещ разтвор от мед и канела, за да съхранят приятния дъх в устата за цял ден. Опитайте и вие.

 

грип

грип

Простуда и грип Страдащите от простуда трябва да пият 1 супена лъжица затоплен мед с ¼ чаена лъжичка канела три пъти дневно. Така ще излекуват всяка хронична кашлица и ще освободят проходите в носа. Испанските учени доказали, че медът съдържа натурален елемент, който убива бактериите на грипа и спасява човек от заболяването.

 

дълголетие

дълголетие

Дълголетие Когато пиете редовно чай с мед и канела, забавяте настъпването на старостта. Достатъчно е 1 чаена лъжичка канела, сварена в 3 чаши вода и охладена, в която прибавяте 4 супени лъжици мед. Пийте по ¼ чаша 3-4 пъти дневно. Това съхранява кожата свежа и мека и задържа стареенето.