ПО-ЗДРАВИ ДНЕС - Онлайн списанието за здравословен живот


Консултанти

Начало Консултанти A+ A-

Д-р Емил Димитров

Естетично-възстановителна стоматологияД-р Емил Димитров

Един от водещите специалисти в естетично-възстановителната стоматология у нас д-р Емил Димитров е основател и собственик на Дентално студио „Д-р Димитрови“ в гр. Русе. Д-р Димитров завършва висшето си образование по дентална медицина със степен магистър през 1990 г. във Факултета по дентална медицина, гр. София. Преминава изцяло на частна практика през 1994 г.

Още консултанти

Д-р Радин Цонев

Д-р Радин Цонев

гастроентерология и вътрешни болести

Д-р Цонев е Началник отделение "Гастроентерология" в „Токуда болница София“. Завършил медицина през 1988г. във ВМИ-София. От 1994г. до 2007 работи в Гастроентерологично отделение на Пета МБАЛ, София. Има придобити две специалности - вътрешни болести и гастроентерология. Изкарал е курсове по абдоминална и по инвазивна ехография под ръководството на проф. Н. Григоров на акад. Гр. Мечков. От 2002г извършва самостоятелно слепи и целенасочени чернодробни биопсии.

Проф. Иво Петров, д.м

Проф. Иво Петров, д.м

инвазивна кардиология, сърдечно-съдова хирургия

Проф. Петров е медицински директор на Сити Клиник. Завършил е медицина през 1992 г. в МУ-София. През 1999 г. придобива специалност „Вътрешни болести”, през 2003 г. специалност „Кардиология” и през 2012г. специалност по ангиология. Има и тясна специализация по „Инвазивна кардиология“. Проф. Петров е завършил и „Здравен мениджмънт” в МУ-София. Преминал е обучение по стрес ЕхоКГ във Висбаден, Германия, по Инвазивна кардиология и радиология в Института по кардиология и сърдечно-съдова хирургия към фондация Фавалоро, Буенос Айрес, Аржентина. През периода 1999 – 2000 г. е стипендиант по Инвазивна кардиология и радиология в същата болница.

Проф. д-р Георги Едрев

Проф. д-р Георги Едрев

оториноларинголог

Проф. Георги Едрев е национален консултант по оториноларингология. Признават го за един от най-добрите специалисти в областта на микрохирургия на ухото в световен мащаб. Проф. Едрев е роден на 2 април 1944 г. в Силистра. Завършва медицина в София през 1968 г. Доктор е на медицинските науки и професор по УНГ болести, и член на Европейската асоциация по отология и отоневрология. Специализира хирургия на ухото в Москва, Санкт Петербург и Сан Франциско. Работил е в Университетска болница “Царица Йоанна” (ИСУЛ), а после дълго време е директор на Национална многопрофилна болница за активно лечение “Цар борис ІІІ”. Проф. Георги Едрев е известен със сложните операции с микрохирургия на ухото. Напоследък стана известен и с брилянтната поезия, която създава и която реши да сподели с читателите в две стихосбирки: “На чисто” и “Точен спусък”. Проф. Георги Едрев приема в кабинета си на ул. „Зайчар” №128.

Д-р Весела Попова- Балтова

Д-р Весела Попова- Балтова

Класическа хомеопатия, Специалист по клинична лаборатори; Хомеопатична детокс терапия; Цветотерапия по д-р Бах, Биорезонансна диагностика; Управител на Холистичен център „Хомеоарт“

Д-р Весела Балтова е завършила 1-ви Московски медицински институт, след което работи като педиатър и специализира клинична лаборатория. Започва да практикува хомеопатия от 1999 г. Член е на Световната лига по хомеопатия и на Асоциацията на лекарите-хомеопати в България.

Проф. д-р Красимира Икономова

Проф. д-р Красимира Икономова

Клинична лаборатория и имунология

Професор Красимира Икономова завършва медицина през 1982 г. През 1990 г. защитава дисертация върху цитохимия на левкоцитите. От 1990 г. работи в лабораторията по клинична лаборатория и имунология към Многопрофилна транспортна болница “Цар Борис ІІІ”. От 2000 г. е завеждащ лаборатория, а през 2005 г. е избрана за доцент. Хабилитирана е за професор през 2013 година.

Проф. Красимира Икономова

Проф. Красимира Икономова

отговаря на въпроси, изпратени от вас

Този месец на въпросите, получени от вас, отговаря проф. Красимира Икономова, специалист по имунология и клинична лаборатория. През януари консултант на месеца ще бъде д-р Райна Томова, холистичен лекар. Очакваме вашите въпроси към нея на адреса на сайта: pozdravidnes@gmail.com

Д-р Петър Свещаров

Д-р Петър Свещаров

Мамолог

Д-р Петър Свещаров е един от най-утвърдените специалисти мамолози у нас. Завършва медицина през 1982 г. в МА - София.

Д-р Михаил Далемски

Д-р Михаил Далемски

Стоматолог

Доктор Михаил Далемски е завършил стоматология в Стоматологичен факултет, София. В момента уражнява самостоятелна частна практика.

Проф. Тодор Захариев

Проф. Тодор Захариев

Съдов хирург

Известният съдов хирург професор Тодор Захариев е началник Клиника по съдова и ендоваскуларна хирургия в УМБАЛ „Света Екатерина“. След дипломиране с отличие в Пловдивския медицински университет, специализира в Пловдивската университетска болница и взема специалност обща хирургия. Печели конкурс за аспирантура в Москва и в руската столица защитава първата си докторантура - "Нефректомия при вазоренална хипертония".

Проф. д-р Надка Бояджиева

Проф. д-р Надка Бояджиева

Фармаколог

Професор Надка Бояджиева, дмн е ръководител на Университетската катедра по фармакология и токсикология при Медицински факултет – МУ, София. Завършва медицина в Медицински факултет, София и през 1978 г. придобива специалност фармакология. През 1988 г. става доктор на медицинските науки, а от 1996 г. е професор. От 1993 г. е гост-професор на два американски университета - Washington State University и Rutgers.