ПО-ЗДРАВИ ДНЕС - Онлайн списанието за здравословен живот


Консултанти

Начало Консултанти A+ A-

Д-р Павлина Колева

лекар по дентална медицинаД-р Павлина Колева

Павлина Колева е завършила Факултета по Дентална Медицина в София през 2014 г. с отличие. Интересите й са насочени в сферата на ендодонтията, консервативното зъболечение и естетиката. Посещавала е многобройни курсове за следдипломно обучение както в страната, така и в чужбина.

Още консултанти

Д-р Лидия Ванеска

Д-р Лидия Ванеска

Естетична дерматология

Д-р Лидия Ванеска е специалист по дерматология и естетична медицина в Хил клиник. Завършва специалност Медицина в пловдивския Медицински университет през 2007 г. През 2009 г. специализира в Клиниката по дерматология и алергология „Ludwig-Maximilian-University“, Mедицински Университет- Мюнхен, Германия, а през 2012 г - дерматология и венерология в УМБАЛ Александровска, София. Д-р Ванеска е усъвършенствала знанията и уменията си в областта на естетичната медицина и клинична дерматология на международни обучения и практически семинари в Монако, Кан, Мюнхен, Берлин, Рим, Единбург, Сеул и Париж.

Доц. Антони Георгиев

Доц. Антони Георгиев

Колянна хирургия

Доц. Антони Георгиев е началник Клиника по артроскопска травматология в УМБАЛ „Софиямед“. Той е водещ специалист в страната в областта на колянната хирургия (увреди на менискусите, коленните връзки, ставния хрущял и др.) и спортната травматология, като пръв въвежда оперативната артроскопия на колянната става в България през 1987 г. Завършил е медицина в София през 1982 г. Има натрупан богат опит от работата си в Клиника по спортна травматология и МБАЛСМ „Н. И. Пирогов". От 2006 г. е началник на Клиниката по артроскопска травматология на ВМА. От 2012г. е началник на Клиника по артроскопска хирургия в УМБАЛ „Софиямед“.

Д-р Дарина Кръстинова

Д-р Дарина Кръстинова

Пластична хирургия

Д-р Дарина Кръстинова е призната за един от най-добрите пластични хирурзи в света. Дъщеря е на един от създателите на Военна болница - хирургът ген. Генчо Кръстинов. Завършила е медицина в София. През 1972 г. заминава за Франция, където придобива 4 специалности: „Обща хирургия”, „Лицево-челюстна хирургия”, „Пластична, възстановителна и естетична хирургия” и „Стоматология”. В момента оперира в престижната парижка клиника „Фош”, частната клиника „Шато дьо ла Ме”, в хирургичния център „Вал д’Ор” и в МБАЛ „Токуда Болница София”.

Доц. Владимир Христов

Доц. Владимир Христов

Ендокринология, нефрология, вътрешни болести и метаболизъм

Доц. Христов е медицински управител на МЦ „ПРО-ВИТА” ЕООД. Професионалната му квалификация включва специалности по вътрешни болести, нефрология, ендокринология и метаболизъм. Завършил е Медицинска академия, София през 1969 година. Като стипендиант на DAAD специализира по проблемите на ранната диагностика на диабетната нефрология при проф. Пфайфер в УЛМ, Мюнхен. Доц. Христов започва кариерата си като ординатор в отделение по вътрешни болести в ОРБ – Шумен. През 1973-1976 г. става асистент в Клиника по нефрология, ИСУЛ, а от 1976 до 1989 г. е асистент, ст. асистент и гл. асистент в Клиника по ендокринология и метаболитни заболявания при МУ, София.

Д-р Галина Настева - Димова

Д-р Галина Настева - Димова

ортодонт

Д-р Галина Настева-Димова е един от водещите ортодонти в България. Специализира ортодонтия през 1993 г. От 1990 г. до 2001 г. е преподавател в Стоматологичен факултет в София. Има специализации, курсове и участия в конгреси: САЩ, Монако, Испания, Италия, Австрия,Германия, Гърция, Турция. Член е на Българско Ортодонтско Общество, Европейската Ортодонтска Асоциация, Американската Асоциация на Ортодонтите, Световната Федерация на Ортодонтите курсове в САЩ, Италия, Турция, Гърция, Монако. Член е на Европейската и на Световната Ортодонтска асоциации.

Проф. Асен Дудов

Проф. Асен Дудов

Медицинска онкология

Проф. Дудов е медицински директор и началник Клиника по медицинска онкология в УМБАЛ „Сити Клиник Онкологичен Център“, София от създаването й през 2015 година. Интересите му са насочени към терапия на солидни тумори и в частност към подходи за преодоляване на лекарствената резистентност. Специалист е и в областта на прицелната терапия на рака на млечната жлеза, невроендокринни тумори на дебелото и право черво, бъбрека и простатата. Преди да постъпи в Сити Клиник, проф. Дудов е бил Началник Клиника по Медицинска онкология, УМБАЛ “Царица Йоанна - ИСУЛ” ЕАД. От 2005 г. е Национален консултант по Медицинска онкология.

Д-р Донка Станчева- Забуртова

Д-р Донка Станчева- Забуртова

Дентална медицина

Доктор Станчева-Забуртова е магистър по дентална медицина с придобита специалност по Обща дентална медицина. Завършва Факултет по дентална медицина към Медицински университет гр. Пловдив през 1989г. Има придобита специалност по обща дентална медицина през 1995 г. и множество допълнителни квалификации в областта на естетичната и протетична дентална медицина. Професионалните си интереси развива в областта на ендодонтията и естетичната дентална медицина. Д-р Донка Станчева- Забуртова e работила в Стоматологична поликлиника гр. Смолян в поливалентно отделение и в Отделение по Хирургична стоматология. От 1997 година упражнява частна практика гр. Смолян. От 2005г. практикува в град София. Била е Главен секретар на Българския зъболекарски съюз от 2007 до 2014 година, а от 2014 г. е негов зам. председател. Д-р Стнчева-Забуртова е отличена е с приза ,,Лекар по дентална медицина за 2014г“. Казва, че работи със знания, умения, но и със сърце. Професионализъм, творчество, стремеж към съвършенство и хуманизъм е лайтмотивът на нейната практика.

Доц. Антоанета Тончева

Доц. Антоанета Тончева

ревматология и вътрешни болести

Доцент Тончева е Началник Клиника по вътрешни болести при НМТБ „Цар Борис ІІІ”. Завършва медицина в Медицинска академия - София. Работи първо в ОРБ - Пирдоп, а след това във ІІ-ра Многопрофилна болница за активно лечение в София. По-късно печели конкурс и е назначена в Националната транспортна болница „Цар Борис ІІІ”. Става доцент през 1996 г., а от февруари 2009 г. е назначена за началник Клиника по вътрешни болести в НМТБ „Цар Борис ІІІ”. Доц. Тончева има две специалности: вътрешни болести и ревматология. Завършила е и курс по здравен мениджмънт. Дисертацията й е по проблемите на остеоартрозата и на псориатичния артрит. Има публикации в над 70 в български и чуждестранни списания, автор е на една монография. Член e на ръководството на Българското дружество по ревматология, на Дружеството по остеопороза и остеоартроза, на редакционната колегия на сп.” Ревматология” и на сп. „Медицински преглед”. Доц. Тончева има квалификация за локално лечение на ревматични заболявания и ехография на стави. Сертифицирана за работа по-добра клинична практика. Владее немски, английски и руски език.

Доц. Дорина Петрова

Доц. Дорина Петрова

невролог, отоневролог, УНГ

Доцент Дорина Петрова е началник Клиника по неврология в Транспортна болница в София. Завършила е Медицинска академия в София със специалности нервология, УНГ и високоспециализираната дейност отоневрология. Провежда диагностика и лечение на световъртеж, мозъчно-съдови болести, слухови и вестибуларни промени, шум в ушите, замайване, внезапна глухота, нарушено равновесие, главоболие, неврози, състояние на черепно-мозъчни травми, радиколити и дископатии с помощта на прецизни компютърни изследвания.

Д-р Аделина Чолакова

Д-р Аделина Чолакова

акушер-гинеколог

Д-р Чолакова завършва медицина в Плевен. От 1991 г. придобива специалност по Акушерство и Гинекология и Репродуктивна медицина. От 1998 г. работи в Националната многопрофилна транспортна болница "Цар Борис ІІІ"- София. Има специализации в Брюксел, Белгия - в Клиниката на проф. Жак Доне; в Бари, Италия - в Клиниката на проф. Стефано Бетоки; в Белград, Сърбия.