По повод Международния ден на детето - 1-ви юни, учители по английски език у нас организират благотворително бягане с техните ученици в Южния парк. Събитието има за цел да се съберат средства за лечебна апаратура за деца и за организиране на лекции за повишаване на здравната култура на подрастващите.

Маратонът, наречен “Независими”, чиято цел е да провокира у подрастващите нагласи срещу вредите от тютюнопушенето и застоялия начин на живот, вредните напитки и зависимостите ще се проведе на 01.06.2024г, събота, в Южен парк, като стартовете са в две дистанции: 5 км от 9:00 часа сутринта (7+ години) и 2 км (деца от 4 до 14 години + родител) от 10:00 часа. И за двата старта е добре участниците да дойдат 15 мин. по-рано за загрявка, обясняват организаторите от Езиков център Бритиш Лаб/ British Lab в София .

Участниците - ученици, техни приятели и близки, ще имат възможност да избират между 3 каузи, за които да отидат събраните средства от спортното събитие - за закупуване на медицинска апаратура за детска болница в Бургас, за провеждане на лекции в различни части на България, с цел информиране за негативните ефекти от вредни субстанции, или дарение към защитен център за работа с младежи, израснали в институции.

Маратона “НЕзависими” е организиран с логистичната подкрепа и гостоприемство на “5 КМ RUN”, група спортни ентусиасти, които създават условия за непрофесионално организирано бягане в няколко български града, насърчавайки нова култура на мислене по отношение на бягането като част от здравословния начин на живот. В бягането “НЕзависими¨ на Бритиш лаб могат да се включат както възпитаниците на школата, така и техни приятели и близки, както и всеки, който научи за маратона и избере активния начин да отбележи празника. Записването ще става предварително онлайн във Facebook страницата на школата и няма такса за участие. Даренията ще се правят директно по сметката на избраната от учениците и участниците кауза с основание „Независими с Бритиш лаб”. Записаните за участие ще могат да гласуват в специално създадена група във Вайбър. Дарението не е задължително.

British Lab е езиков център, който се стреми да предоставя качествено обучение чрез иновативни методи, подготвени и отдадени преподаватели, и съвременни технологии. Освен образователната мисия, центърът активно подкрепя социално-корпоративната отговорност, насърчавайки учениците си да се ангажират в благотворителни и доброволчески дейности. За последната Коледа ученици от 11 до 13 години приготвиха подаръци за свои връстници от северозападна България. Включват се периодично в инициативи по почистване и облагородяване на двора на софийско читалище, както и в събития за набиране на средства за лечение.