Две са преимуществата на ДКЦ „Св.Врач и св. св. Козма и Дамян“  - намира се в престижния квартал „Иван Вазов“, близо до големи болнични комплекси, като Медицински академия и Военномедицинска академия УМБАЛ Иван Рилски, УБ Лозенец.

В МЦ се развива част от Холистичната медицина, изцяло под наблюдението на медицински специалисти и експерти.  От тази есен тук се прилага и  СКЕНАР терапия, смятана за медицина на бъдещето.

Това е неинвазивна, напълно безболезнена и без странични ефекти терапия. Основава се на електроимпулси, приложени в определени точки от тялото, наподобяващи импулса, изпращан от централната нервна система към органите.

СКЕНАР терапията се прилага успешно за лечение на болки в мускулите, ставите, заболявания на нервната система - дископатии, ишиас, невралгии, радикулити, плексити, парези, депресии и др. Препоръчва се още при гастрити, язви, колити, пиелонефрити, цистити, камъни в бъбреците, гинекологични проблеми, заболявания на дихателната система и много други.

В Центъра се организират профилактични прегледи, включително и по линия на трудовата медицина, имунизационни курсове, диспансеризация, функционира обща ЛКК с подготовка и за ТЕЛК и специализирана АГ ЛКК.