Клиника за рехабилитация „Д-р Гечеви“ е естествено продължение на делото на проф. Георги Гечев, поставил начало на физиотерапията и рехабилитацията в Павел баня. Създадена е от потомствените лекари на фамилия Гечеви – внукът и внучката на прочутия лекар, с идеята да се съхраняват и прилагат оригиналните методики за лечение и рехабилитация на гръбначните заболявания, сред които е патентованата още преди десетилетия

„Подводна екстензия по Гечев“.

Уникалната методика се базира на 3 основни ортопедични принципа:

Гръбначният стълб да се релаксира (отпусне) заедно с цялата мускулатура на тялото, за да се избегне болезненото й изопване по време на следващата стъпка. Целта се постига чрез цялостно потапяне на тялото в минерална вода с помощта на специални екстензионни съоръжения.

Екстензията да се извършва с максимална тяга, която болният добре понася, и то в анталгична (обезболяваща) поза. Тази поза в 95% от случаите е на гръб със свити крака (Уйлямсово положение).

След екстензията да се осигури обездвижване в същата поза до 2-3 седмици.

По този начин нервно-тъканните елементи в гръбначния стълб се освобождават от притискане, започват да функционират нормално и процесът на възстановяване протича по-бързо в сравнение с лечението, което включва много процедури или медикаменти, без да се осигурят условия за коригиране на дисковия дефект.

Наблюденията на лекарите в клиниката съвпадат със световните проучвания, че няма човек над 45 годишна възраст, който поне веднъж в живота си да не е изпитвал болки във врата, гърба или кръста. Ето защо в клиниката се прилагат както най-новите световни тенденции в рехабилитационната медицина, така и разработените оригинални, собствени лечебни и възстановителни методики.

РЕЗУЛТАТИ ОТ ПРИЛАГАНОТО ЛЕЧЕНИЕ И ТЕРАПИЯ

Гръбначни заболявания

Дискова херния, радикуалгии (болки по хода на нервните коренчета), спондилози – болки от износване ставите на гръбначния стълб, болест на Бехтерев и пр.  С най-голям успех до: 85 – 95 % тук те се повлияват положително.

Последици от хиподинамията – обездвижването

при съвременния човек, най-вече при седящите професии – болки и скованост във врата, гърба и кръста; тилно и шийно главоболие; вертебро-базиларна инсуфиценция – световъртежи, двойно виждане, шум в ушите и т.н., които на 80 – 90 % се повлияват положително.

Мускулни и ставни контрактури

В клиниката възстановяването след счупвания на крайници, както и след поставяне на изкуствени стави е от 85 – до 100%.

Дегенеративни ставни заболявания

При коксартроза, гонартроза и пр. се постигат до 50 – 60 % удължаване на ремисията и намаляване на болките.

ЛЕЧЕБНИ ПРОЦЕДУРИ

Уникалната процедура, прилагащи се само в Клиника за рехабилитация „Д-Р ГЕЧЕВИ” е комбинацията от ултравиолетови лъчи (УВЛ) в съчетание с компреси от водно-солеви разтвори (морска луга). Друга утвърдена процедура е комбинацията: МИП + луга. Те предизвикват хиперемия в приложения участък и оказват подчертано трофично действие с вълшебен ефект, най-вече при дегенеративни ставни заболявания.

Светлолечебни процедури:

УВЛ, Solux

Електролечебни процедури:

Галваничен – прав  ток, галванизация.

Импулсни токове с ниска честота.

Диадинамични токове.

Средночестотни токове.

Интерферентни токове.

Ултразвук – фонофореза.

Магнитно-импулсно поле.

Кинезитерапевтични процедури:

Мануален лечебен масаж.

Лечебна физкултура (ЛФК)

ЛФК – индивидуална.

ЛФК – груповата.

Мануална терапия.

Лазерпунктура, акупунктура, акупресура.

Топлолечебни прицедури:

Термо-соли

Пелоиди (поморийска кал)

Компреси с луга и др.

Калолечението се използва под формата на кални апликации – общи и местни.

НАСТАНЯВАНЕ

Хотел-клиника д-р Гечеви е разположен в съседство на стария санаториум в Павел баня. Разполага с 6 двойни стаи, 12 единични стаи, както и с 2 апартамента. Всяка стая има просторен балкон, телевизия, интернет, телефон, климатик и минибар.

Хотелът е с осигурен достъп с инвалидни колички.

Приема целогодишно с направление по Здравна каса и на свободен прием