Тя е гуруто на жените в Америка. Актриса, певица, майка. Но преди всичко жена, която е намерила своята формула за съхраняване на духа и здравето. И с радост я споделя с всички, които искат да изглеждат и да се чувстват като нея.

Предлагаме и на вас десетте принципа на здравословен живот, благодарение на които Мерилу Хенър и на 60 изглежда все още млада и безкрайно жизнена.

1.Елиминирайте  храните, съдържащи химикали.

Добавките, оцветителите и консервантите са опасни. Четете етикета, за да разберете какво има в храната. Яжте повече натурални и биологично чисти продукти.

2. Елиминирайте никотина и кофеина от вашия живот.

Те ви пречат да бъдете здрави. Ще се чувствате по-добре с вода, билкови чайчета или кафе без кофеин.

3.Елиминирайте обработената захар от менюто си.

Използвайте естествена захар -  плодове, кленов сироп, суров мед, меласа и други  естествени подсладители. Не употребявайте химически подсладители.

4. Елиминирайте месото, особено  червеното.

Причината е, че животните се тъпчат с хормони и лекарства, които после влизат в нашия организъм. Избирайте месо от животни, отгледани с растителна  храна. Пилетата, чието месо ядете, трябва да  са отгледани на открито, а рибата да е от океана или реката, вместо от рибарник.

5. Елиминирайте млечните продукти.

Подобно на месото, кравето мляко е пълно с лекарства и хормони. Кравето мляко е предназначено за телета, не за хора.

6. Комбинирайте храната така, че да подпомага храносмилането.

Вие ще имате повече енергия, ако ядете плодове за закуска, протеини и зеленчуци за обяд и пълнозърнести храни и зеленчуци за вечеря.

7. Намалете и променете видовете мазнини, които консумирате.

Мазнините от риба, ядки и зеленчуци са добри за вас. Избягвайте животински и транс мазнините.

8. Спортувайте всеки ден и намалете стреса.

Натоварвайте се така, че да се изпотявате чрез физическо натоварване поне за десет минути на ден. Спортът помага за поддържане на теглото и за доброто настроение. Правете го за удоволствие!

9.Спете достатъчно!

Добрият сън възстановява енергията, давайки време на тялото да си почине. Сънят е важен и за доброто функциониране на мозъка, за кожата и за вашата работоспособност.

10. Правете всичко с удоволствие.

Изпитвайте жажда за живот, ентусиазъм и позитивно отношение към себе си и към  другите. Когато това е налице, животът е хубав. Наслаждавайте му се!

 

мерилу хенър

мерилу хенър