ПО-ЗДРАВИ ДНЕС - Онлайн списанието за здравословен живот


Консултанти

Начало Консултанти A+ A-

Д-р Весела Стоичкова дм

Специалист ортодонтД-р Весела Стоичкова дм

Д-р Весела Стоичкова дм е създател и ръководител на стоматологична клиника Happy Smiles Dental Clinic в София. През 2003г завършва с отличие Медицинския университет в София и печели конкурс за специализация в Московския държавен медико-стоматологичен университет, където придобива научна степен Доктор по медицина през 2008г. Д-р Стоичкова е била завеждащ отделение по ортодонтия във VIP-клиниката „Холивуд стоматология“ в Москва от 2008 до 2019г. През 2018г. защитава магистърска степен по обществено здраве и здравен мениджмънт в Медицинския университет в София.

Още консултанти

Д-р Иво Асенов

Д-р Иво Асенов

отоневролог

Д-р Иво Асенов е един от водещите отоневролози в България. Приема пациенти в Университетска многопрофилна болница за лечение по неврология и психиатрия „Св.Наум“.

 Доц. Димитър Петков

Доц. Димитър Петков

съдов хирург

Доц. Д-р Димитър Петков - Началник на Отделение по съдова и ендоваскуларна хирургия МБАЛ „Тракия“, Стара Загора е съдов хирург с дългогодишен опит в лечението на съдовите заболявания, с водещи интереси в областта на ендоваскуларното им лечение.

Д-р Христо Дамянов

Д-р Христо Дамянов

Урология, онкология и интегративна онкология

Д-р Христо Дамянов е първият български лекар, завършил квалификационен курс за приложение на Инсулин потенцирана терапия (IPT). Резултатите от приложението на IPT при болни с напреднали туморни заболявания са предмет на 4 негови научни публикации. А за реалните резултати и успехите при лечение разказват благодарните пациенти. Ръководения от д-р Дамянов Център за Интегративна онкология разработва и активно прилага редица модерни достижения на интегративната онкология като IPT, биомагнитна терапия с магнитни двойки, хипертермия, интравенозна терапия с високи дози витамин С, имунотерапия, лазерна терапия, електротерапия и др. В рутинната практика на Центъра са въведени два нови диагностични метода - за изследване за наличието на циркулиращи туморни клетки и тест за химиочуствителност, както и автономен мускулен тест.

Доц. д-р Димитър Харитонов д.м.

Доц. д-р Димитър Харитонов д.м.

Неврохирург и гръбначен хирург

Доц. д-р Димитър Харитонов е един от водещите специалисти в неврохирургията и гръбначната хирургия у нас. Завършил е Медицински Универститет „Проф. Д-р П. Стоянов“ Варна. Придобива научна и образователна степен Доктор по Неврохирургия с тема „Съвременно хирургично лечение на цервикалните субаксиални травми“. Притежава Европейска диплома по Хирургия на гръбначен стълб.

Д-р  Елена Канина

Д-р Елена Канина

ортодонт

Д-р Елена Канина е най-новото попълнение на Дентално Студио НД. Завършва Факултета по Дентална медицина в гр. София през 2012 г. Интересът й към ортодонтията е още от студентските години. От 2019 година е редовен специализант в Катедрата по Ортодонтия в гр. София. Д-р Канина е първият български Master Damon ортодонт, с 2-годишна специализация при водещите Damon-инструктори д-р Перера и д-р Еспехо в Испания. Има и сертификационен курс по лингвална ортодонтия при проф. Скузо - Италия. Участвала е в конгреси в Испания, Монако, Франция, Италия.

Ангел Ангелов

Ангел Ангелов

гемотерапевт

Ангел Ангелов е първият дипломиран гемотерапевт у нас. Има магистърска степен по кинезитерапия и множество допълнителни курсове и квалификации. С гемотерапия се занимава от 2 години. Специализирал е в Белгия, където гемотерапията е развита отдавна и с нея се занимават известни в Европа специалисти.

Доц. Константин Узунов

Доц. Константин Узунов

Неврохирург

Доц. Константин Узунов е един от нашите най-добри неврохирурзи. Името му се свързва с извършване на първата у нас комбинирана операция на гръбнак и тазобедрена става. Операцията е осъществена в екип със специалисти от УСБАЛО в Горна баня. Доц. Узунов е завършил медицина в МУ, София през 1988г. Има призната специалност по нервни болести през 1992г. и призната специалност по неврохирургия през 1999 г.

Д-р Стефан Стефанов

Д-р Стефан Стефанов

Съдов хирург

Д-р Стефан Стефанов е ръководител на отделението по съдова хирургия за диагностиката и лечението на разширени вени в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост. Специализирал е техники за дистални артериални реконструции при диабетно болни и стентиране на аневризми на коремната аорта в Университетската болница във Виена, Австрия.

Д-р. Бисера Самсонова

Д-р. Бисера Самсонова

Офталмолог

Д-р Бисера Самсонова е част от екипа на МЦ по офталмология ,,Ресбиомед" в София. Завършила е Първа Английска гимназия в София със златен медал, а през 1996г. Медицински Университет София с отличен успех. Д-р Самсонова е специалист по очни болести е от 2005г, а от 2001 г. - доктор по медицина в област невроофталмология. Специализирала е допълнително в Словения и в Испания.

Борислав Чонгов

Борислав Чонгов

Кинезитерапевт

Борислав Чонгов е кинезитерапевт, работещ в Медицински център „Ортомед“ към УСБАЛ по ортопедия „Проф. Б. Бойчев“ от 2006 година. От 2007 година без прекъсване работи към Спортна федерация на глухите в България, като поддържа и възстановява всички състезатели. Завършил е бакалавър (2002) и магистър (2013) по кинезитерапия в НСА „Васил Левски“, където е докторант в момента. Участвал е в множество международни обучения. Въвежда няколко методики в България за специализирани физиотерапевтични упражнения. От 2011 година е инструктор за България на Thera-band Academy, където през 2013 година му се присъжда награда за най-добър нов преподавател.