Ако нощем обичате да си похапвате, обърнете внимание на продукти като цвекло, яйца, извара, целина, печени ябълки. Те няма да натоварят организма ви и да попречат на съня ви.

Цвекло. Съдържа много бетаин - липотропно вещество, което регулира метаболизма на мазнините. Благодарение на бетаина, храната се усвоява по-добре и тялото изгаря мазнините по-активно.

Твърдо сварени яйца. Нискокалоричните яйца осигуряват на организма протеин, полезен за мускулна маса, но съдържат и здравословни мазнини. Те могат да се сварят предварително и да се поставят в хладилника - дори нощем, употребата им в разумно количество няма да ви навреди.

Извара. Този продукт е полезен за всички, които отслабват и за тези, които внимават за фигурата си. Изварата е източник на микроелементи, които са важни за активните метаболитни процеси и ефективно спомагат за укрепване на мускулната маса.

Целина. Употребата й стимулира храносмилателните процеси и гарантира редовното използване на тоалетната.

Моркови. Похапването им през нощта е напълно разрешено от гледна точка на диететиката. Тялото в същото време получава справедлива порция витамини и антиоксиданти, които имат антисептични, аналгетични, противовъзпалителни и антисклеротични ефекти, подобряват състоянието на кожата и насърчават подмладяването.

Печени ябълки. Веществата, съдържащи се в ябълките, допринасят за здравия сън. Тези плодове нормализират работата на стомаха и червата, ефективно допринасят за растежа на полезна бактериална флора на стомашно-чревния тракт и понижават холестерола.