Диета от каменния век може да забави и дори да стопира стареенето, твърди американският професор по екология и еволюционна биология в Университета в Калифорния Майкъл Роуз. Как? Достатъчно е само да преминете на хранене с тези органични продукти, които са съставлявали менюто на древните хора, уверява ученият.

Стопирането на стареенето не е фантастика, а реалност, уверен е проф. Роуз. Необходимо е само още на 30 годишна възраст да промените храненето си, за да отпразнувате 90-годишнината си не като немощен старец, а като пълен със сили и енергия човек. За това ученият говори в статията си в New Scientist, като уточнява, че преходът към диетата на нашите предци, изхранващи се благодарение на лова, може да върне стареенето обратно.

Успехът обаче би бил пълен, ако преминем на „диетата от каменния век“, когато организмът ни е още млад и не е изпитал разрушаващото въздействие на преминалите година.

Що за диета е това?

Яжте такива „продукти на младостта“, каквито са можели да ядат предците ни в далечни времена. Отстранете от менюто си млечните и тестени продукти и ги заместете с месо, морски дарове, зеленчуци, плодове, ядки и гъби.

Професорът не предлага, а уверено обещава поразителните резултати от такова хранене да се появят само след 2 години. „Продуктите на младостта“ ще ви дадат шанс ако не се подмладите, поне да съхраните здравословното си състояние в момента за дълги години напред.