Всички сме засегнати от епидемията от коронавирус и извънредното положение, което се въведе заради него. От липсата на движение на всички ни се срива имунната защита, от липсата на социални контакти всички станахме по-мнителни, отчуждени и недружелюбни, от липсата на малките удоволствия станахме малко по-сърдити. Това са само част от ефектите на настоящата ситуация върху нас.

В този период гемотерапията дава сериозна подкрепа, а определено много от нас се нуждаят от нея. Ето и някои от екстрактите на гемотерапията, които биха били полезни. Екстрактът от касис помага при възпалителни процеси при първите признаци на настинка и грип и усилва действието на всички други екстракти, с които се комбинира. Облепихата е мощен антиоксидант, които подпомага детоксикацията на организма, подмладяването на клетките и насищането им с витамин Ц. Екстрактът от шипка оказва активна подкрепа на бъбреците, които първи страдат когато се разболеем, а също подпомага изчистването на секретите от дихателната система. Той чудесно се комбинира с екстрактът от габър, който има изключително изявена защитна функция за белите дробове и може да се ползва както при суха, така и при мокра кашлица и натрупване на секрети в носоглътката.

Ако комбинирате това с подходящ за вас спорт или упражнения, медитация или визуализации, или пък дихателни упражнения, имунната ви система ще се радва на една стабилна защита, а вие на едно по-здраво настояще. А при достатъчно упоритост, защо не и бъдеще?