Звездата на Холивуд и бивши губернатор на Калифорния, известен още като един от най-прочутите културисти в света, взе участие в кампания за намаляване употребата на месо от жителите на Китай. Кампанията се провежда от Организацията по опазване на околната среда WildAid и Китайското общество по здравословно хранене.

Заедно с режисьора Дейвид Камерът, Шварценегер се снимал във видеоклип, където призовава зрителите да се откажат от употребата на месо. Ако ви казват, че месото е необходимо като храна, която ви дава сила, не вярвайте, казва звездата.

По време на медицински изследвания докторите все по-често ми казват: Арнолд, трябва да престанеш с месото. И аз постепенно се отказах от него и се чувствам фантастично, уверява Шварценегер от екрана.

При това отказът от месо не може да се отрази негативно на спортните достижения, подчертава бившият културист в интервюто по време на снимките.

Месото, разбира се, е важен източник на белтък, но съвсем не единственият. Вие може да получите протеини от бобовите и пълнозърнестите продукти, както и от специални добавки. На вашите мускули им е все едно откъде ще вземете белтъчините. Можете спокойно да станете културист  и същевременно да се грижите за нещо много по-важно, отколкото вашите мускули, прокламира Шварценегер, имайки предвид данни на Продоволствената и селскостопанска организация към ООН – ФАО за 2013 година. Според тези данни животновъдството е една от главните причини за климатичните промени.

Според изследвания на американски учени обаче, повечето вегетарианци рано или късно се връщат към месото.