Психопатията прави хората много жестоки. Но могат да изглеждат магнетични и много романтични.

За да разпознаете какво се крие зад романтизма им, ще ви помогнат канадски учени от Британска Колумбия. Вижте техните препоръки за това как психопатите могат да бъдат идентифицирани в комуникацията с непознати хора.

Психопатия - какво е това?

Това е синдром, който се проявява като следствие от особеностите на физиологията на мозъка. Психопатите се характеризират с безсърдечност, неспособност за съпричастност и покаяние, те често извършват много жестоки действия.

Много хора смятат, че психопатите са рядкост, но според статистиката на всеки 100 души се пада по един психопат. Психопатите са от различен тип, но в начален стадий всички те могат да се адаптират добре към социалните условия.

Желанието да доминира. В разговор такива хора често прекъсват и до последно доказват своята правота. В отношенията те се стремят да превъзхождат половинката си и да пречи на успехите й, като я демотивира, критикувайки дейността, и насаждайки комплексите с изказвайки се за външния й вид.

Абсолютно невидим. Това е втората страна на монетата. Психопатите могат толкова успешно да се смесят с мнозинството от хората, че е трудно да бъдат разпознати.

Ласкатели. Психопатите могат да ласкаят и се подмазват, готови са да използват всички методи на съблазняване, за да се харесат. Красиви, тържествени речи, които докосват душата и вдъхват увереност - това е тяхната сила. Психопатите перфектно хвърлят прах в очите, като го направят много елегантно. Но в същото време са прекалено ревниви в любовта, в приятелството и в работата.

Патологично измамни. Хората с небалансирана психика в много случаи лежат постоянно - както за своя собствена изгода, така и без нея. Много често те не осъзнават измамата си. Благодарение на това си качество те могат да постигнат целите си по-бързо от другите.

Не контролират гнева. Психопатите по-трудно от останалите контролират емоциите си, така че от време на време гневът им прелива, те крещят и обиждат другите. Много психопати реагират прекалено емоционално на отказа да изпълнят молбата им.

В друго независимо изследване американски изследователи от Университета в Йейл установили, че психопатите не са в състояние да разберат преживяванията на другите хора, но в същото време могат да бъдат очарователни и перфектни манипулатори. Проучването е проведено с помощта на компютърна игра, с помощта на която учените доказали, че психопатите не са в състояние да оценяват обективно състоянието на хората около тях. А тъкмо тази способност на човека е от ключово значение за социалното общуване. Но ако психопатът умишлено е помолен да оцени мислите на други хора, той ще успее да се справи с тази задача.