Знаем, че тежката храна преди лягане е вредна. Но и да лягаме с празен стомах също не се препоръчва. Събуждайки се с чувството за глад, човек рискува да изяде много повече, отколкото му е необходимо за засищане. А това заплашва с трупане на килограми.

Ето защо международна група диетолози се заела да определи продуктите, които не само може, но и е необходимо да ядем вечер, предава "ZIV".

Става дума за храните, които не натоварват храносмилателната система, включващи белтъчини и минимално количество сложни въглехидрати. Като пример специалистите съветват да обърнем внимание на Мисо супите или на обикновената паста от соеви зърна. Това е протеиново блюдо, което ще се усвоява бавно, гарантирайки, че гладът няма да се върне още дълго време.

Тофуто, репичките и скаридите са напълно подходящи за вечеря. Енергийната загуба за организма за тяхното преработване превишава калорийната им стойност. А това е пряк път към отслабване по време са сън. Аналогичен ефект имат кокошите яйца с гарнитура от листна салата или други зеленчуци. Диетолозите препоръчват за вечеря, а и по всяко време на денонощието, и обезмаслен йогурт, сирене, кисело мляко, краставички, тиквички и зеле.