Не изяснявайте отношенията си на гладен стомах, предупреждават американски учени от Университета в Охайо, които изяснили причината за повечето конфликти в любовните дойки.

При недостиг на глюкоза в организма на хората рискът от семейни конфликти се повишава. Учените установили, че хората с нормално ниво на глюкоза в кръвта спорят по-рядко и се карат с половинката си. Докато при недостиг на глюкоза – напротив, хората са склонни към скандали.

Изхождайки от това, учените съветват да не започвате важните разговори на гладен стомах, когато нивото на глюкозата в кръвта е понижено. По време на самия спор показателите спадат още по-силно.

Колкото и да не в се вярва обаче, сладките храни са много подходящи в такива случаи. Сладките с шоколад, например, освен това повдигат и настроението. Изследванията показали, че шоколадът води до концентрация на „хормона на щастието“.

Затова когато има да разрешавате спорен проблем, отворете на масата кутия с бонбони и седнете да поговорите спокойно, съветват специалистите.