Синдромът на махмурлука, чието медицинското име е "веисалгия", може да причини сериозни неприятности за няколко дни след препиването. За да се отърват от това, хората са готови да прибягнат до всякакви средства, които не винаги са толкова полезни, колкото се очаква. Разглеждайки този проблем, учените работят над причините за махмурлука от много години и се опитват да намерят начини да го отстранят.

Ако говорим за причините, има много версии, но няма точно определение. Затова пък има ясно разбиране как да неутрализираме опасния синдром възможно най-добере. Учените редовно говорят за продукти, които по един или друг начин помагат за това. Гроздето се оказа такъв продукт. Тайната на този плод е, че съдържа много специални антиоксиданти, които интензивно абсорбират алкохолните съединения.

Както знаете, интоксикацията е придружена от силна дехидратация, което води до сгъстяване на кръвта. Такъв процес рано или късно може да заплаши с инсулт. Използвайки гроздето, човешкото тяло се насища с вода, от която основно се състои този плод.

Гроздето не е панацея, но положителният му ефект върху тялото по време на махмурлук не може да се подценява, казват учените. Според тях само един грозд може да облекчи организма от симптоми за половин час. Лекарите са сигурни, че махмурлукът не е присъда, ако не злоупотребявате с алкохол и сте в състояние правилно да се отървете от последствията.