Зимата кожата ни е особено чувствителна към студа. Но не само той уврежда най-големия орган в талото ни. За да минимизираме вредното влияние на студа, замърсения въздух, стреса и прочие фактори, козметолозите препоръчват да използваме и натурални средства. Ето две от най-ефикасните рецепти за борба с фините бръчки и пигментните петна, чиято основна съставка са картофите.

За първата маска са необходими суров картоф, настърган на ренде, от който да получим около 2 супени лъжици, една чайна лъжица свеж лимонов сок и малко сметана или растително масло. Всички съставки се смесват добре и се нанасят по предварително почистена кожа на лицето за 20 минути. След това маската се измива с топла вода, а лицето се пази от от преките слънчеви лъчи. Затова процедурата е добре да се прави вечер.

За приготвянето на втората маска са необходими белтъкът от едно яйце и 1 супена лъжица настърган картоф. Белтъкът трябва да се разбие добре и след това да се добавят картофите. Маската се нанася на лицето за 15 минути, след което се измива с топла вода.