Дори и с минимални усилия можете да постигнете ефекта от отслабването, твърдят диетолозите. Те предлагат да се използват прости трикове, които ще помогнат фигурата да стане по-слаба.

Пийте вода на гладно. След като се събудите, изпийте чаша чиста питейна вода, която да не е  студена. Този прост трик активира метаболитните процеси в организма и настройва стомашно-чревния тракт да работи активно.

Закусвайте. Според проучване, публикувано от American Journal of Physiology - Endocrinology and Metabolism, в сравнение с отказването от закуска, консумацията й има положителен ефект върху метаболизма, ускорява процесите, чрез които тялото по-активно да усвоява въглехидратите.

Яжте на всеки 3-4 часа. Най-успешните диетични програми за отслабване включват 5-6 хранения на ден. Тази стратегия е много ефективна за предотвратяване на глада и преяждането. Но е важно всяка порция храна да не надвишава 300 грама.

Ходете пеша по 5 минути всеки ден. Ако започнете активно да ходите всеки ден поне по 5 минути, за една седмица това ще ви даде 35 минути аеробно натоварване ражнения - една трета от минималните препоръчителни аеробни активности, изисквани от лекарите за здраве.

Яжте ябълки. Няколко експеримента едновременно показаха, че жените, които ядат по една ябълка на ден, губят теглото си по-бързо от тези, които не ядат ябълки. Любителите на ябълките са по-способни и да поддържат стабилно тегло и стройност.

Лягайте си с 5-10 минути по-рано. За седмица по този начин ще получите половин час или час допълнителен сън. Недостигът му е доказан фактор за растежа на мастната тъкан в организма поради активирането на хормона на стреса кортизол, задълбочаващ апетита за нездравословна храна или сладкиши. Лягайки си вечер само няколко минути по-рано, можете да решите този проблем.