Запушените артерии са доста често срещан проблем, който е опасен за здравето и живота. Още по-важно е да се защитаваме срещу това по най-различни начини.

С подходяща диета например.

Пълнозърнести храни. Уверете се, че вашата диета съдържа достатъчно пълнозърнести храни. Те са богати на хранителни вещества и фибри, които понижават холестерола и характерните артериални плаки. В допълнение, тези продукти укрепват цялата храносмилателна система.

Листни зеленчуци. Те също съдържат много фибри, а зелените листни зеленчуци помагат за контрол на кръвната захар и предотвратяват затлъстяването. Това са двете основни причини за запушени артерии.

Мазна риба. Страхотна храна за укрепване на здравето и повишаване нивото на „добрия“ холестерол. Известна е и със способността си да намалява възпалителните процеси, което често води до сърдечно-съдови заболявания.

Цитрусови плодове. Това е друг източник на фибри и хранителни вещества. Те помагат за премахване на токсините от тялото. Цитрусовите плодове съдържат много витамини, които укрепват имунната система. И накрая, тези плодове са много полезни за здравето на стените на артериите.

Авокадо. Чудесен източник на така наречените здравословни мазнини, тоест „добър“ холестерол. Смята се, че авокадото приема "лошия" холестерол и го прехвърля директно в черния дроб, за да го отстрани бързо от тялото. И укрепва здравето на артериите.

Зехтин. Научните изследвания показват, че зехтинът е отлично почистващо средство за прочистване на артериите. Добавяйте зехтин към салати и зеленчуци.