Няколко прости съвета на диетолозите ще ви помогнат наистина да отслабнете, без да се измъчвате с гладуване. Тези хитрости за начина на хранене ще ви осигурят чувство за ситост без да посягате към храната.

Кои са те?

Започвайте със салата!

Изяждайки салатата преди основното блюдо ще ви помогне да отслабнете. Този трик може да намали общата употреба на калории с до 12%, сочат изследвания на учени от Пенсилванския университет.

Внимавайте със супата!

Редица изследвания показват, че супата осигурява по-голяма част от удоволствието по време на хранене. Изследване, публикувано в списание „Физиология и поведение” сочи, че хората приемат най-малко калории в дните, когато ядат супа.

Предпочитайте го горещо!

Добавете към храната си остри и люти храни. Изследване за употребата на люти чушки (в доматения сок или на капсули) до 30 минути преди ядене помогнало на участниците да приемат с 10 по-малко калории.

Не се бойте от яйцата!

Яйцата ще ви помогнат да повишите издръжливостта, ще ви осигурят продължителна ситост и дори ще ви помогнат да смъкнете килограми. Изследване на американски учени доказва, че спазващите диета, която започвала със закуска само от яйца, се чувствали по-добре и смъкнали двойно повече килограми, отколкото другите, които получавали на закуска същото количество калории, но чрез въглехидрати.

Яжте гъби!

Участниците в изследване, които ядели като първо блюдо гъбени ястия, се засищали така, все едно са яли говеждо. Но в същото време приемали много по-малко калории.