Ако човек пренебрегва хроничната умора, той може да развие сериозни заболявания, включително астма и язва на стомаха, пише "Росийска газета", като се позовава на известния психотерапевт Александър Фьодорович. Според него емоционалното прегаряне, умората и работохолизмът са различни неща.

Емоционалното прегаряне настъпва при работещите с хора (адвокати, лекари, деца и социални работници). Представители на тези професии с ниски заплати носят много голяма отговорност, която предизвиква прегаряне.

Хроничната умора (астения) е често срещано явление в големите градове. Говорейки за последствията от астенията, Фьодорович подчертава, че първата и най-важната от последиците, характерни за мегаполисите, е хипертонията. След нея в зависимост от района и особеностите на работата, са появите на язва на стомаха или астма.

Работохолизмът е характерен и за хората, които се опитват да се измъкнат от други проблеми, като се впуснат в работа. На фона на работохолизма се натрупва астения, появява се безсъние. Това явление е по-характерно за мъжете и често е възможно да се справят с него е възможно само с помощта на психотерапевт.