При непрекъснатото разпространение на коронавируса е особено важно да се поддържа балансирана диета, да се ядат храни, които спомагат за укрепване на имунната система и подобряване защитата на организма срещу инфекция, предупреждават експерти от портала Times Now.

Те посочват 6 продукта за защита на имунната система.

Многоцветни зеленчуци. Техните пигменти (хлорофил, астаксантин, бета-каротин) имат антиоксидантни свойства, които ефективно въздействат за укрепване на организма. Сладките чушки (червени, зелени, жълти), червеното зеле и броколито са мощни усилватели на имунната система.

Продукти с витамин С. Витамин С има много полезни функции, включително помага за предотвратяване или излекуване на големи инфекции. Необходимо е да ядете лимони, портокали, чушки, зеле, ябълки.

Куркумата. Основният й компонент - куркуминът, се счита за мощен подобрител на имунитета и действа като противовъзпалително.

Джинджър. Гингеролът - активното вещество на джинджъра, е с мощни противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Той намалява възпалението, хроничната болка, болката в гърлото.

Плодове. Те са богати на витамини и антиоксиданти, които помагат за укрепване на имунната система.

Пребиотици и пробиотици. Получаването на добра дневна доза спомага за балансиране на чревната флора, което е от решаващо значение за поддържането на здрава имунна система. Пребиотиците присъстват в храни, богати на фибри - плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни. Пробиотици - във ферментиралите храни, като киселото мляко, кимчи, соята.