На фона на постоянен стрес хората са склонни да дават предпочитание на по-малко здравословните храни. И това е осоено актуаллно днес, в дните на карантина. Има обаче редица вкусни продукти, които ще помогнат да се справите с лошото настроение – кои са те?

Авокадо

Този универсален плод е източник на витамин В6, който намалява стреса, като помага за поддържане на нормалното функциониране на нервната система.

Вишнев сок

Вишневият сок без добавена захар ще помогне за подобряване на настроението. Сокът мелатонин, който не само помага за успокояване, но и насърчава здравословния сън. Вишневият сок помага и да се възстановите по-бързо след тренировка.

Броколи

Една чаша броколи съдържа два пъти повече витамин С от средния портокал. В допълнение, този зеленчук помага за контролиране на кръвното налягане и нивата на кортизола.

Бадеми

Бадемите са богати на магнезий, минерал, който също помага за контролиране на нивата на кортизола. Проучванията показват, че магнезият има успокояващ ефект върху нервната система и може да допринесе за добрия сън.

Бобови

Бобовите растения са не само отличен източник на магнезий, те съдържат и достатъчно протеини, което ги прави отлична алтернатива на месото.