Ако дезодорантът не е достатъчен, за да замаскира неприятната телесна миризма, вече има ново решение на проблема. Боди във футуристичен стил с вградени живи бактерии, предаде Ройтерс.

"Пробиотично бельо" е новата разработка на белгийски специалисти, която елиминира неприятната миризма, излъчвана от тялото. То представлява боди с дълги ръкави, което приляга максимално плътно към тялото. Тъканта на бодито съдържа живи пробиотични бактерии, които коригират микрофлората на човешкото тяло и предотвратяват образуването на неприятна миризма.

Според разработчиците, благодарение на бодито им, необходимостта от използване на дезодоранти напълно ще изчезне. А „възстановяването“ на микрофлората на кожата ще засили имунната защита.

Спомнете си: самата пот няма мирис. Неприятна миризма се появява в резултат на жизнената активност на бактериите, живеещи върху кожата. Учените искат да решат този проблем, като променят състава на бактериите, които живеят върху кожата.

Дизайнерът на бодито Роузи Броудхед работи съвместно с микробиолога Крис Калеварт от Гентския университет. Калеварт предложил използването на пробиотични бактерии, живеещи върху кожата. Учените казват, че разработката е обещаваща за производството на спортно облекло. Бактериите в бодито могат да издържат на измиване, ако температурата на водата не надвишава 30 градуса по Целзий.