Какво разбирате под израза топена вода? Какво представлява тя и защо е важно да я ползвате за здравето и красотата? Обяснението е на експертите.

Какво е топена вода

Топената вода съдържа по-малко примеси, като хлор, железни съединения, натрий, магнезий, която е претърпяла криогенна обработка. Най-просто казано, това е водата, която е била замразена и след това размразена. Защо се прави това?

Замразяването на водата я превръща в деутериев лед. В края на реакцията вече сами може да видите как всички примеси потъват на дъното и мътността изчезва. Кубчето лед става прозрачно и след размразяване качеството му наподобява изворна вода. След размразяване съставът на водата става възможно най-ефективен за консумация.

Свойства на разтопена вода

По своите качества топената вода се различава малко от дестилираната вода. В нея практически няма соли и витамини. Това е изключително важно за тези, които следят за фигурата си, тъй като балансът на bju и съдържанието на калории във водата е нула. Само калцият или натрият могат да бъдат най-устойчиви преди такава обработка, но съдържанието им остава толкова малко, че дори може да се игнорира.

Благодарение на топената вода молекулите се насищат с кислород директно в самото клетъчно ядро, скоростта на метаболитните процеси се увеличава, а младите клетки растат и се делят бързо.

Ползите от стопената вода

С редовно пиене на топена вода можете да постигнете максимално полезни ефекти за здравето и красотата. Ето няколко полезни качества:

Нормализиране на метаболитните процеси;

Намаляване на нивото на "лошия" холестерол;

Подмладяване и красив външен вид на кожата;

Подобряване на мозъчната дейност;

Подобряване на кръвообращението и качеството на съня;

Нормализиране на работата на лобовете;

Нормализиране на кръвното налягане.

Ползите от топената вода са изследвани дълго време, въпреки че проучванията в тази област продължават. Течността е жива, което означава, че може да абсорбира енергия от околната среда. Ако поставите таблетка в разтопена вода, тогава водата ще придобие свойствата на това лекарство.

Известно е, че разтопената вода удължава живота. Това е възможният ефект, който има тази течност.

Как да използвате топена вода

Топената вода може да съставлява цялата дневна дажба за пиене. Трябва да се приема и заедно с редовно пречистена вода. Най-ефективно е да се пие топена вода при температура от +10 градуса. Пиенето на студена вода не е полезно за вашето здраве, затова експертите на го препоръчват.

Трябва да приемате 4-6 ml вода на 1 килограм тегло на ден. Ако пък приемате разтопената вода като превантивна мярка, достатъчно е да пиете 3/4 чаша три пъти на ден. Ако е част от лечението, тогава дозата трябва да се удвои и да се приема в продължение на един до два месеца.

Важно е да пиете разтопената вода на малки глътки. В противен случай можете да получите отрицателен дискомфорт.