Мократа кърпичка Qbrexza, пропита с лекарства, е предназначена да се бори с излишното потоотделяне. В еднократните кърпички има блокиращо активирането на потните жлези съединение, съобщава The Daily Mail. Ако използвате всекидневно кърпичките, може да намалите потенето с 50% в 3 от 4 от случаите на хиперхидроза, уверяват създателите.

Хиперхидрозата се характеризира с повишено потоотделяне, предизвикано от проблеми със симпатичната нервна система. Отдавна се знае за страничните ефекти от антихолинергичните препарати, изразяващи се в намалено потоотделяне за сметка на нарушените сигнали между мозъка и потните жлези.

Компанията Dermira Inc е използвала препарат от този клас и го превърнала в течност, с която са пропити кърпичките. С тях трябва да се обтриват чистите и сухи подмишници в началото на деня.

Основното предимство на кърпичките е в това, че средството се абсорбира непосредствено в зоната на активно потоотделяне. Кърпичките не са подходящи за обтриване на лицето, тъй като съставките им може да повлияят зле на зрението.