Едва ли някой мастит онколог би приел такава случка за нормална. Но тя все пак е факт. Случва се в английския град Портсмут, където четиригодишният женски лабрадор Миси доскоро живеел спокойно под грижите на своята стопанка Елисън Пауъл.

Преди няколко месеца обаче Миси започнала да се държи странно, като правела всичко възможно да привлече вниманието върху себе си. Паула приемала това поведение просто като каприз. Докато един ден кучето изпаднало в депресия и отказало да се храни. Миси била толкова подтисната, че по цял ден стояла пред прозореца и гледала навън.

Паула завела домашния си любимец на ветеринар, който обаче я уверил, че Миси е в прекрасно здраве. Тогава Елисън решила самата тя да отиде на лекар. И в болницата й открили малка подутина в лявата гърда.

Никога до този момент не бях ходила на преглед при мамолог, признава 48 годишната Елисън. И въобще не можах да повярвам, че кучето ми е право!

Благодаение на Миси обаче, ракът на Елисън бил открит в ранен стадий и тя претърпяла лека операция. А когато я изписали, открила, че депресията на Миси изчезнала напълно! Тя въртеше опашка като перка на въртолет, когато отворих вратата на дома си, разказва Елисън.

А лекарите в болницана в Портсмут, които я лекували, признали публично, че Миси спасила живота й.