Кърмата има уникален състав. Само в него може да се намери елемент, разделящ туморите на фрагменти, които след това спокойно се отделят в урината, пише The Daily Mail. Alpha1H, важен за развитието на детето, е доказал своята антитуморна активност без опасност за здравите тъкани.

Проведено е проучване, обхващащо 20 пациенти с рак на пикочния мехур. Само след шест вливания на alpha1H в урината на доброволците, е възможно да се намерят следи от туморно разлагане. Основният ефект е видим само след два часа, показва друго проучване. В същото време самият тумор станал по-малък и по-малко агресивен.

Алфа-1Н помага при производството на лактоза - основната захар в млякото. Но всичко се променя, когато се развива. Елементът променя своята функция и започва да образува противоракови комплекси. Известно е, че ако алфа1Н се свърже с олеинова киселина, те образуват комплекс, който инициира "самоубийство" в раковите клетки.

Hamlet Pharma Ltd ще тества alpha1H при пациенти с тумори на пикочния мехур. Но в бъдеще ще бъде проверен и за рак на мозъка и червата.