Редовните упражнения са важен аспект за подобряване на цялостното ви здраве и удължаване на продължителността на живота ви. Тази неочаквана популярна напитка обаче също може да помогне.

Много хора смятат, че продължителността на живота до голяма степен се определя от генетиката, пише Healthline. Гените обаче играят много по-малка роля, отколкото се смяташе първоначално. Оказва се, че факторите на околната среда като диета и начин на живот са ключови.

Кафето е свързано с по-нисък риск от диабет тип 2, сърдечни заболявания и някои видове рак и мозъчни заболявания като болестта на Алцхаймер и Паркинсон.

В допълнение, пиещите кафе и чай се възползват от 20 до 30 процента намаляване на риска от ранна смърт.

Можете също да удължите живота си, като спортувате редовно.

Според Националната здравна служба това е „чудодейният лек“, който всички чакаме. Малките промени в диетата или начина на живот могат да помогнат за увеличаване на продължителността на живота и да се избегне ранна смърт. Оказва се, че един от най-лесните начини да удължите живота е да пиете кафе.

Според диетолога Алина Петре, кафето е една от най-добрите напитки за намаляване на риска от хронични заболявания. По-специално, пиещите кафе са по-малко склонни да развият сърдечни заболявания, диабет тип 2 и дори някои видове рак.

Проучванията показват, че пиенето на две до три чаши кафе дневно може да намали риска от сърдечни заболявания с около 20 процента.

Но някои хора имат нежелана реакция към високи количества кофеин и трябва да избягват добавянето на кафе към диетата си, ако вече изпитват особена тревожност или разстроен стомах.