Ярката слънчева светлина може да повлияе негативно на здравето и външния вид на косата ни. Как да сведем до минимум отрицателното въздействие? Съветите са на Кристина Верея, стилист-имиджмейкър, основател на Международното студио-училище UKROTITELI VOLOS и автор на патентования метод InvisiFusion за укрепване на косата.

Как горещото време влияе на косата

Ултравиолетовите лъчи са опасни не само за кожата, но и за косата. Особено в комбинация със солена морска вода, която много от нас с нетърпение очакват всяко лято. Солта прави косата суха и чуплива, така че след ваканция косата може да не изглежда толкова добре, колкото би искал нейният собственик.

Освен това през летния период много хора се сблъскват с такава неприятност като косопад. Факт е, че косата е стресирана от излагане на вятър, вода и, разбира се, ултравиолетови лъчи.

Как да намалим увреждането на косата от ултравиолетовите лъчи

Дори на почивка трябва да сте на слънце възможно най-малко в средата на деня. Ако искате да получите порция витамин D, тогава е по-добре да го направите надвечер, по-близо до залез слънце.

Съветвам ви да не забравяте за шапките в горещо време. В идеалния случай те трябва да бъдат направени от естествени, дишащи материали, така че главата ви да не се поти, казва стилистът.

Също така трябва да приложите специална UV защита на косата си, която можете да закупите в професионален магазин за козметика. Мийте косата само с овлажняващи шампоани.