Ако искате да отслабнете, пийте сутрин чаша топла вода. Това е доказана и доста ефективна техника, пише The Health Site. Защо действа?

Ускорява метаболизма. Топлата вода повишава телесната температура, което ускорява метаболизма или скоростта на изгаряне на калории. Чаша топла вода с лимон ще помогне на тялото да разгради мастната тъкан. Лимонът съдържа пектинови фибри, които също намаляват глада.

Подпомага храносмилането. Топлата вода сутрин има положителен ефект върху работата на черния дроб и бъбреците. Тя подпомага разграждането на хранителните вещества и осъществява процесите на храносмилане. Водата овлажнява органите на храносмилателната система, за да могат те бързо да освободят тялото от отпадъци.

Предотвратява запек. Редовната чревна подвижност е абсолютно необходима за предотвратяване на запек и подуване на корема, както и коремна болка. Лекарите смятат, че за това е по-добре да пиете топла вода сутрин, защото тя прочиства червата.

Хидратира. Достатъчното ниво на хидратация е важно за организма. Водата увеличава усещането за ситост, което спомага за отслабване.

Подобрява кръвообращението. Топлата вода сутрин помага да се премахнат натрупаните отлагания в нервната система и тялото. А това подобрява кръвообращението. Топлата вода отпуска мускулите и като цяло засилва кръвотока.