Според японските лекари липсата на лекарство, способно да победи световния коронавирус, все още не е оправдание да се предаде на волята на врага. Има много продукти, които могат да помогнат да се предотврати заразяването или лек срещу COVID-19, ако не успеете да избегнете инфекцията. Основното им предимство е способността за укрепване на имунитета, което просто защитава тялото ни от всяка инфекция, която се стреми да го завладее.

Джинджифилът е в началото на списъка. Този корен съдържа невероятно количество аскорбинова киселина, витамини от група В, А, цинк, калций, йод, естествени антибиотици и антимикотици. Всичко това повишава устойчивостта към различни заболявания. Джинджифилът съдържа активното вещество гингерол, което намалява възпалението, хроничната болка, болката в гърлото.

Той има уникалната способност да прочиства организма от много видове токсини: хранителни, радиационни и химически.

Освен това джинджифилът, заедно с куркумата, ябълките и чесънът са в списъка с продуктите, които имат способността да прочистват белите дробове. А именно дихателната система и белите дробове се влияят от COVID-19.

На второ място е куркумата с основния й компонент „куркумин“, който се счита за мощен подобрител на имунитета, който действа като противовъзпалително.

Третият е чесънът, който съдържа много витамин С. Да, чесънът има повече от този витамин, отколкото в лимона и цитрусовите плодове. Въпреки това, не се отричайте от удоволствието да хапнете грейпфрут, портокал и чай с лимон за пореден път. Полезен витамин С, макар и в по-малки количества, се намира в червени боровинки, киви, касис, диви ягоди, шипка, планинска пепел, морски зърнастец, ябълки, хурма, кисело зеле, брюкселско зеле и карфиол, черен пипер, домати, маруля (магданоз, копър и др. див праз), пшеничен зародиш.

Плодовете са наситени с витамини и антиоксиданти, те също укрепват имунната система, което помага на организма в борбата срещу всяка инфекция.

Всичко изброено по-горе увеличава устойчивостта на човека към инфекции, вируси, неблагоприятни фактори на околната среда, като например хипотермия, или стресови ситуации.

И разбира се, не забравяйте, че коронавирусът е много социално заболяване. Ако не му се даде възможност редовно да заразява все повече и повече жертви, той  ще се самоунищожи. Затова останете у дома, ограничавайки контакта си с външния свят по време на епидемията.