Тези продукти съдържат вещества с подмладяващ ефект. В диетата на жените след 40 години  ще бъдат добре дошли.

Авокадо. Плодовете му съдържат високо ниво на витамин Е и антиоксиданти, които подобряват състоянието на кожата и косата. Авокадото съдържа и фолиевата киселина, която стимулира регенерацията на кожните клетки.

Броколи. Отличен източник са на антиоксиданти (витамин С и бета-каротин), осигуряващи добър външен вид на кожата, ноктите и косата.

Канела. Добавете я към сутрешната си закуска от зърнени храни или напитки и добавката ще ви помогне да поддържате усещането за енергия.

Черен шоколад. Шоколадът, в който има не по-малко от 70% какао, подобрява храносмилането, осигурява на кожата добър цвят и блясък на косата.

Грозде и червено зеле. Лилавите плодове осигуряват на организма полифеноли, един от ефектите на които е предотвратяването на бръчки.

Боб. Фасулът съдържа огромно количество протеин, незаменим компонент на всяка „младежка диета“. Освен това бобовите растения нормализират хормоналните нива и повишават нивото на желязо в кръвта.

Чесън. Благодарение на употребата му се подобрява кръвообращението, което помага на тялото да отмие по-бързо токсините и прави целулита по-слабо изразен.

Аспержи. Друг продукт за борба с проявата на целулит. Аспержите стимулират кръвообращението и ускоряват елиминирането на токсините от тялото, които водят до появата на целулит.

Мляко. Колкото по-близо сте до 50 години, толкова по-активно намалява мускулната маса. Редовният прием на мляко забавя този неприятен процес на стареене.