Последно поколение ексимерен лазер на световния лидер в лазерно-рефрактивната хирургия Schwind вече е на разположение на специалистите от престижната очна клиника „ДЕН“ за корекции на зрението.

Ексимерният лазер разполага с активна 6D-проследяваща движенията на окото система, защитаваща и най-неспокойните пациенти. Интелигентната система за топлинен контрол предпазва тъканите на окото дори от минимални термични увреди, обяснява д-р Владимир Петков.

Лазерът осъществяват постоянен, високоскоростен пахиметричен и топографски контрол. Екстремно малката повърхност на действие на лазерните лъчи правят повърхността на роговицата абсолютно гладка и по този начин се постига щадяща тъканта аблация и по-бързо възстановяване на зрението и връщане към активно ежедневие, допълва специалистът.

В клиниката се извършват два основни вида рефрактивна лазерна корекция: повърхностна корекция (PRK / LASEK / TransPRK) и корекция с образуване на капаче (LASIK). Всяка една от тези процедури може да бъде извършена като стандартна или индивидуализирана корекция.

TransPRK е иновативен, щадящ метод, при който отстраняването на епитела и корекцията на зрението се извършват едновременно и изцяло от лазера в една стъпка без контакт с окото на пациента.

Технология на ексимерния лазер в клиника „ДЕН“ прави възможно извършването и на т.нар SmartSurfACE лазерна корекция, която представлява най-новата и ефективна разновидност на безконтактната Trans-PRK чрез микропулс технология. TransPRK (ако е възможен) е най-препоръчителният вариант за практикуващите екстремни спортове и бойни изкуства, тъй като при него целостта на роговицата не се нарушава и тъканта след корекцията е по-издръжлива на евентуални удари и сътресения.

Сигурността на лазерните корекции се подсигурява от интелигентните защитни механизми на лазера и опитните ръце на хирурзите на клиника „ДЕН”, която е водещ център с дългогодишен опит в областта на лазерните процедури върху окото.