Безсмислено е да отричаме, че бъдещето ни е тясно свързано с развитието на роботите и с различните роботизирани системи. На фона на ускорения прогрес в тази област психолозите се опасяват сериозно за човешката психика. Само след няколко десетки години хората ще се научат да живеят с роботи, да правят секс с тях и дори да се женят, смята израелският учен д-р Дейвид Леви, цитиран от Trusted reviews.

Това е по-вероятният сценарий за развитие на събитията, отколкото бунтът на машините, казва ученият, според който първият брак с робот може да се състои още преди настъпването на 2050 година. Тоест границите на морала в отношенията между човек и машина ще бъдат заличени.

Роботите заприличват все повече на хората, при това те могат да бъдат направени и привлекателни. Което значи, че роботът може да бъде отличен компаньон, който предизвиква съчувствие, гарантира поддръжка, не се оплаква и не ревнува. Не него може да се доверите. Това е идеалният модел да партньор в живота, нали? Още повече, че хората често не могат да отделят емоциите от делата, което води до привързаност. И изхождайки от тази позиция, спокойно може да допуснем, че човек може да се влюби в робот.