Столичани и всички нуждаещи се от страната вече имат възможност да ползват нова медицинска услуга. Става въпрос за т.н. скенар терапия, смятана по света за медицина на бъдещето.

Услугата се предлага в ДКЦ „Св.Врач и св. св. Козма и Дамян“.

Какво представлява СКЕНАР терапията?

Това е неинвазивна, напълно безболезнена и без странични ефекти терапия. Основава се на електроимпулси, приложени в определени точки от тялото, наподобяващи импулса, изпращан от централната нервна система към органите. В резултат се синтезират т. нар. невропептиди (регулаторни белтъци), чрез които организмът контролира дейността си - обмяна на вещества, имунна система и пр.

Лечението е индивидуално за всеки пациент.

Какво лекува?

СКЕНАР терапията се прилага успешно за лечение на болки в мускулите, ставите, заболявания на нервната система - дископатии, ишиас, невралгии, радикулити, плексити, парези, депресии и др. Препоръчва се още при гастрити, язви, колити, пиелонефрити, цистити, камъни в бъбреците, гинекологични проблеми, заболявания на дихателната система и много други.

Повечето големи болници по света имат отделения за СКЕНАР терапия. Дори и всички останали методи на лечение да са се оказали безсилни пред болестта ви, опитайте със Скенар терапия, препоръчват специалистите, които вече познават възможностите на този вид лечение.

Диагностика със СКЕНАР терапия

Скенар терапията е лечение чрез електроимпулси и меридианна диагностика за измерване потенциала в определени акупунктурни точки, което дава информация за състоянието на органите и насоките на лечение.

Меридианът е енергийна зона в човешкото тяло, вече научно доказана, която често е успоредна на кръвоносните съдове и обединява енергийно свързани органи. Енергийният дисбаланс на определен орган в много случаи няма повърхностна изява и не може да се докаже със средствата на традиционната медицина, от което следва и неправилно назначаване на лечение. Случаи от практиката показват, че болките в коленните стави например, често са резултат от недобрата работа на черния дроб и неправилната детоксикация на организма. А в стандартната медицина никой не лекува ставите чрез черния дроб.