Дори да ви се струва, че диетата се състои само от здравословни храни, това може изобщо да не е така. Всичко е свързано с метода на приготвяне и по-нататъшни манипулации с храната. Някои продукти не могат да се претоплят напълно. Вижте кои са тези продукти и защо.

Зелени зеленчуци

Не всички от тях. Говорим за целина, спанак и други листни зеленчуци. Те съдържат значително количество нитрати, които при многократно нагряване стават токсични. Канцерогените могат да доведат до образуването на злокачествени тумори и други заболявания.

Например, спанакът съдържа много желязо. Да се ​​загрее означава да започне процесът на окисляване. Това ще провокира избора на опасни свободни радикали. Затова спанакът е идеален за сандвичи, салати, смутита - сурови, разбира се.

Гъби

Те съдържат протеини, аминокиселини, витамини и са наистина богат на хранителни вещества продукт. Въпреки това може да се превърнат в истинска отрова, ако се нагреят. Проблемът е в хитина, заради който всички компоненти се абсорбират слабо. А нагряването води до промяна в структурата на протеина, в резултат на което се появява болка и подуване на корема. Особено богати на протеини, които са опасни при нагряване, са манатарките и трюфелите.

Пилешко

На фурна, печено, пържено или варено - подгряването на всяка форма на пилешкото отново и отново не е най-добрият начин да подобрите здравето си. По същия начин, както при гъбите, протеинът влияе върху благосъстоянието. Пилето се консумира най-добре студено в сандвичи, салата цезар и други ястия, където трябва да се използва студено.

Картофи

По-добре е картофите да не се загряват. Това се обяснява с факта, че продуктът губи своите полезни свойства и става идеален за размножаване на бактерии. Това от своя страна се отразява негативно на здравето на храносмилателната система.

Яйца

Претоплянето им не се препоръчва, тъй като стават токсични и провокират различни проблеми със стомашно-чревния тракт.

Цвекло

Наличието на фибри, органични киселини и аминокиселини е, разбира се, чудесно за такъв продукт и вашето здраве. Цвеклото обаче няма да помогне да се отървете от токсините и други вредни вещества. Особено ако го загрявате. Защото това ще предизвика отделянето на нитрити и превръщането им в канцерогени. Затова цвеклото е идеално за салати или смутита.